Veiligheid bij ArboNed

Veiligheid

Zowel voor de gezondheid van de werknemer als voor de financiële gevolgen én het imago van een organisatie, is veilig werken essentieel. Als consultant maak je werkgevers bewust van de risico’s én van de directe invloed die zij hebben op een veilige werkomgeving.

Condities creëren om optimaal te presteren

Zorgen voor een veilige werkomgeving gaat verder dan het bieden van goede instructies, trainingen of beschermingsmiddelen. Vaak zijn ongevallen het gevolg van ingeslopen routines, haast en onderschatting van risico’s. Als consultant ondersteun je werkgevers in het creëren van condities voor werknemers om optimaal te kunnen functioneren in een organisatie. Je onderzoekt, analyseert en adviseert. En zoekt samen met de werkgever en de werknemer naar oplossingen om de arbeidsrisico’s te beperken.

Dit doe je bijvoorbeeld met een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE). Als werkgevers en werknemers weten waar de risico’s schuilen, kunnen ze aan de slag met de aanpak ervan. Of je ondersteunt bij de aanpak van lichamelijke belasting of lawaaidoofheid, omgang met gevaarlijke stoffen, veilig gebruikmaken van machines, het verbeteren van het klimaat en het voorkomen van infecties. Bovendien maak je werknemers bewust van de risico’s en het eigen gedrag door goede instructies, het gebruik van beschermingsmiddelen en trainingen.