Nieuws & Updates bij ArboNed

Nieuws & Updates

26 maart 2020

Belangrijke informatie over maatregelen coronavirus

Wil je bij ons solliciteren? Je bent zeker welkom om te reageren op een vacature die bij jou past. Het liefst ontmoeten we je natuurlijk persoonlijk, maar de komende tijd vinden onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk telefonisch of via Skype of Facetime plaats. Wil je toch graag een persoonlijk gesprek? Dat kan, maar met 1,5 meter afstand en niet met meer dan drie mensen. We vragen je nadrukkelijk om voor en tijdens je bezoek de geldende maatregelen op te volgen om verspreiding van het virus te vertragen.

Lees meer...

01 juli 2019

ArboNed op plek 39 in de MT500, het reputatie-onderzoek van leiderschapsplatform MT.

ArboNed heeft een hoge notering ontvangen in de MT500, op plek 39. In de subcategorie Technische dienstverlening & Overige professionele dienstverlening staan we zelfs bovenaan. ArboNed krijgt waardering op de thema’s Klantgerichtheid, Productleiderschap, Excellente uitvoering en Werkgeverschap.

Lees meer...

13 juni 2019

Wijst jouw kompas ook naar het noorden?

ArboNed zoekt enthousiaste artsen die kennis willen maken met het vak van bedrijfsarts in Groningen, Friesland en Drenthe. Volg jouw kompas naar het noorden en ervaar hoe het is om organisaties te helpen bij het verlagen van verzuim en het verhogen van werkplezier. In drie prachtige provincies, die – naast het werk – ontzettend veel te bieden hebben.

Lees meer...

19 maart 2019

Proef Zeeland, in werk én vrije tijd

Voor ArboNed Zeeland zijn we op zoek naar enthousiaste artsen die kennis willen maken met het vak van bedrijfsarts in Zeeland. Kom proeven hoe het is om een veelheid aan Zeeuwse ondernemers te helpen bij het verlagen van verzuim en het verhogen van werkplezier. In een prachtige provincie, die – naast het werk – ontzettend veel te bieden heeft.

Lees meer...

06 juli 2017

Inhouse opleiding casemanagement van start

Eind juni zijn wij gestart met het eerste college van de inhouse casemanagementopleiding ‘regie op verzuim’. Met de opleiding optimaliseren we de kennis en vaardigheden van onze casemanagers, zodat we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Ook geven we hiermee invulling aan een groeiende opleidingsbehoefte bij onze professionals.

Lees meer...

10 april 2017

Hoe is het om bedrijfsarts te zijn?

Wij geven je tijdens een webinar van in 45 minuten inzicht in hoe het is om bedrijfsarts te zijn. Met medewerking van drie artsen en een klant, krijg je een goed beeld van het inspirerende, diverse vak van bedrijfsarts.

Lees meer...

09 maart 2017

Werken als bedrijfsarts, anders dan je denkt

Voortbordurend op de SZW-campagne ‘Bedrijfsarts worden’, geven wij tijdens een webinar van in 45 minuten inzicht in hoe het is om bedrijfsarts te zijn. Wat vraagt een MKB’er van je? Bedrijfsarts zijn is zoveel meer dan je denkt. Je bent steun en toeverlaat voor kleine ondernemers bij de aanpak van verzuim of je bent adviseur van de directie op het gebied van arbeid en gezondheid. Het vak kent zoveel variaties. Met medewerking van drie artsen en een klant, krijg je een goed beeld van het inspirerende, diverse vak van bedrijfsarts.

Lees meer...

07 februari 2017

Gevolgen wijzigingen Arbowet 2017

Op 24 januari jongstleden heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) aangenomen. De wet gaat per 1 juli aanstaande in. Reden voor de regering om de wet te herzien, is dat de arbeidsmarkt verandert en de duurzame inzetbaarheid van de beroepsbevolking steeds belangrijker wordt.

Lees meer...

26 januari 2017

Eerste kamer akkoord met wijzigingen Arbowet

Op 24 januari 2017 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om de Arbeidsomstandighedenwet te wijzigen. Het voorstel is als hamerstuk afgedaan.

Lees meer...

09 december 2016

Welke casemanager wil van baan veranderen?

Wij zoeken leuke, enthousiaste, nieuwe casemanagers.

Lees meer...

10 oktober 2016

Start campagne ‘Bedrijfsarts worden. Het betere werk!’

Vandaag start de campagne 'Bedrijfsarts worden. Het betere werk!'. Tien ambassadeurs die werken als bedrijfsarts of voor het vak in opleiding zijn, laten via blogs, vlogs, social media, artikelen in vakbladen en presentaties de aantrekkelijke kanten en mogelijkheden van het vak zien.

Lees meer...

22 juni 2016

In het nieuws bij BNR: Structurele slaapproblemen starters leiden tot verzuim

Werknemers tussen de 25 en 30 jaar slapen twee keer zo slecht als werknemers in andere leeftijdsgroepen.

Lees meer...

13 juni 2016

Verzuim en vakantie, hoe zit het eigenlijk?

Wat kunt u als werkgever doen als uw werknemer zich ziekmeldt vanaf zijn vakantieadres? En misschien zijn er werknemers in uw bedrijf die al lange tijd ziek zijn, maar er toch even een paar dagen tussenuit willen. Mag u dit toestaan?

Lees meer...

04 april 2016

Slaaptekort ondergeschoven probleem werkend Nederland

Bij meer dan de helft van de bedrijven wordt over vermoeidheid geklaagd en binnen ruim 30% van de bedrijven wordt slaaptekort als een probleem ervaren. Slechts 10% van de bedrijven in Nederland pakt echter actief slaapproblemen aan. Dat blijkt uit een onderzoek van ArboNed.

Lees meer...

11 januari 2016

Belangrijke wetswijzigingen in begrijpelijke taal

Per 1 januari 2016 is een aantal belangrijke wetswijzigingen doorgevoerd. Download onze publicatie en lees wat voor u als ondernemer belangrijk is om te weten over de gewijzigde regels.

Lees meer...

06 januari 2016

Webinar Arbeidsconflicten op 28 januari a.s.

In iedere werkomgeving komen confrontaties voor. Meestal zijn dit situaties waar mensen onderling prima uitkomen. Zo niet, dan kan dit leiden tot een conflict en soms zelfs tot verzuim. Wat kunt u doen om dit op te lossen?

Lees meer...

01 januari 2016

2016? Dat wordt een energiek en vitaal jaar

Een nieuw jaar ligt voor u. Zin in? Vol energie gaan we er weer tegenaan.

Lees meer...

31 december 2015

Minder verzuim en meer vitaliteit?

Heeft u alle kennis en vaardigheden in huis om uw mensen goed te begeleiden? Als u weet wat u kunt én wat u moet doen, voorkomt u verzuim en houdt u uw werknemers gezond en vitaal.

Lees meer...

16 november 2015

Jongeren centraal tijdens start: 'Week van de Werkstress'

Steeds meer jongeren hebben last van stress, met grote gevolgen: ziekteverzuim, fysieke klachten en een groeiend aantal burn-outs. De jongste generatie werkenden heeft zelfs de hoogste kans op een burn-out. Deze groep staat daarom centraal tijdens de aftrap van de Week van de Werkstress, een actiecampagne van het ministerie van SZW. http://www.arboned.nl/nieuwscentrum/nieuwsarchief/start-week-van-de-werkstress-ook-jonge-werknemer-verdient-aandacht/

Lees meer...

22 oktober 2015

Met subsidie uw werknemers vitaal houden

Organisaties die aan de slag willen met het verbeteren van de inzetbaarheid van hun werknemers, kunnen aanspraak maken op subsidie tot € 10.000. U kunt hiervoor tussen 19 oktober en 13 november aanvragen indienen. Werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van uw werknemers loont: het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Lees meer...

23 september 2015

Webinars om uw kennis up to date te houden

ArboNed maakt werkend Nederland gezonder en vitaler. Wij doen dat graag samen met u. Met plezier bieden wij u dit najaar drie interessante webinars aan. Tijdens deze webinars vertellen onze experts u graag meer over de belangrijkste aspecten van Gevaarlijke stoffen, Preventief medisch onderzoek en Werkstress. Meld u nu aan voor één of meerdere gratis webinars via https://www.onlineseminar.nl/arboned/ Vragen? Heeft u vragen over deze webinars? Neemt u dan contact op via meike.kroese(at)arboned.nl.

Lees meer...

27 augustus 2015

Kom uit uw stoel! De gevaren van zittend werken

We zitten op het werk steeds vaker, terwijl recent onderzoek uitwijst dat het leidt tot diabetes, depressies en kanker. Zitten is tot modern arbeidsrisico verklaard. Er is iets tegen te doen (en nee, sporten is het niet). bron: Elsevier

Lees meer...

01 juli 2015

Webinar RIE: is uw werkplek veilig en gezond?

Graag nodigen we u uit voor het bekijken van ons webinar ‘Trends en ontwikkelingen RIE’. Tijdens dit 45 minuten durende webinar krijgt u inzicht in de belangrijkste trends en ontwikkelingen van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE), aangevuld met cases uit de praktijk. Belangrijk, omdat u met de RIE inzicht krijgt in de mogelijke risico’s die uw onderneming loopt.

Lees meer...

30 juni 2015

Energiek in warme tijden

De komende dagen worden in Nederland tropische temperaturen verwacht. Heerlijk als je tijd hebt om naar buiten te gaan en verkoeling kunt zoeken, maar hoe houd je het hoofd koel als je werkt?

Lees meer...

19 juni 2015

Rouw op het werk, het bespreken waard

Uitvaartorganisatie Yarden besloot onlangs, naar aanleiding van een onderzoek van ArboNed, dat medewerkers zelf moeten kunnen bepalen hoe lang ze thuis willen blijven na het verlies van een dierbare. Radio 1 sprak hierover met directievoorzitter Ron Bavelaar. Joyce Neijenhuis, bedrijfsmaatschappelijk werker, gaf een toelichting op het onderzoek van ArboNed.

Lees meer...

18 juni 2015

De overname is officieel

Op 17 juni is de overname van ArboNed door HumanCapitalCare bekrachtigd. De Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) heeft toestemming gegeven en is de overeenkomst getekend.

Lees meer...

01 juni 2015

Welke risico’s loopt uw bedrijf?

Als u weet waar de risico’s schuilen, dan kunt u ze gericht aanpakken. Om zo verzuim te voorkomen. Met een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) krijgt u dit inzicht.

Lees meer...

29 april 2015

Overname ArboNed door HumanCapitalCare vergroot vitaliteitszorg in Nederland

Met deze overname kan HumanCapitalCare haar innovatieve en unieke online gezondheidsplatform

Lees meer...

28 april 2015

Nieuwsuur: Burn-out groeiend probleem onder jonge werknemers

Veel jonge werknemers zitten 'vast' in een baan die niet voldoet aan hun verwachtingen. Steeds meer jongeren hebben daarom last van stress.

Lees meer...

19 maart 2015

Als de lat maar hoger moet

Werk- of studeerverslaving wordt maar weinig serieus genomen of zelfs als iets positiefs gezien, maar het is wel degelijk een probleem. 'Op een vrije dag ben ik onrustig, gefrustreerd en chagrijnig.

Lees meer...

18 maart 2015

Verzuim door stress op steeds jongere leeftijd

Het gemiddelde verzuim in 2014 bedraagt 3.9%, en is hoger dan het verzuim in 2013 (3,8%). Ook is de gemiddelde verzuimduur toegenomen van 24 dagen in 2013 naar 29 dagen in 2014.

Lees meer...

12 maart 2015

'Caren' met CAR

Een kerncompetentie voor organisaties is het vermogen zowel te kunnen binden als te kunnen boeien. Niet omdat het een garantie biedt dat de beste...

Lees meer...

16 februari 2015

Werknemers opnieuw tevreden over arbodiensten

Onderzoek van GfK toont opnieuw dat werknemers tevreden zijn over arbodiensten. Zij voelen zich serieus genomen, vinden dat afspraken worden nagekomen en dat vertrouwelijk wordt omgegaan met hun medische gegevens.

Lees meer...

19 januari 2015

Blue Monday

Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Tenminste, als we de Britse psycholoog Cliff Arnall moeten geloven.

Lees meer...